Media media media! oja wacht nog 1 ding, Media!

Standaard

in mijn eerste blog van dit jaar gaan we het hebben over verschillende crossmediale conceptvormen, ik ga het hebben over de volgende conceptvormen, Multimediaal, Crossmediaal en over Transmediaal, Per conceptvorm ga ik een voorbeeld geven ik ga het eerst hebben over multimediaal. bij multimediaal word hetzelfde verhaal of bericht over verschillende media verspreid, als voorbeeld hierbij neem ik WTF.nl WTF.nl is een site waar allemaal soorten nieuwtjes worden gebracht, maar vooral aparte nieuwtjes of opmerkelijke nieuwtjes. WTF.nl heeft een website en ze hebben een app, op de app of op de website worden ook fotos weergegeven en kan je video’s bekijken. hiermee worden dus op de app en op de website van verschillende media gebruik gemaakt maar zowel als op de app en op de website word hetzelfde nieuws gegeven.

als crossmediaal voorbeeld neem ik de tonight show van jimmy fallon dit is een erg populaire talkshow in amerika en ook in europa, in het programma komen bekende mensen langs en word er gediscuseerd en gepraat over verschillende onderwerpen in het programma word ook veel interactief met de kijkers gespeeld bijvoorbeeld acties via twitter of facebook denk bijvoorbeeld aan fotos die gemaakt zijn van een bepaald iets wat jimmy fallon om vroeg en worden er in de volgende show een aantal fotos geshowd. ook worden er pollen opgesteld en word er naar meningen van het publiek gevraagd.

als voorbeeld van transmediaal neem ik de lord of the rings. de lord of the rings is een erg populaire film die iedereen eigenlijk wel kent, omdat deze film zo populair is hebben ze van deze serie films ook een serie games gemaakt. het verhaal is dus op 2 platformen op verschillende manieren te beleven, degene die het spel speelt komt in aanraking met het verhaal via de game en degene die de film kijkt ontdekt het verhaal door de film te kijken, naast de film en de game is er ook nog een boeken serie dus er zijn 3 verschillende platformen waar het verhaal op een andere manier te beleven is. ook al speel je alleen het spel of lees je alleen het boek je weet het verhaal en hoe het gaat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s