Content relaties

Standaard

Zit ik al aan de 100 volgers? Nee? Spijtig… Maar misschien dat je na het lezen van deze tweede blog wel iedereen die je kent een link stuurt omdat je iets hebt geleerd dat je voorheen nooit snapte!

Laat ik maar meteen met de moeilijkste term beginnen, namelijk de indexicale content relatie, dan hebben we dat alvast weer gehad. Indexicaal betekend ook wel verwijzend, je spreekt dus van een indexicale content relatie wanneer het een niet staat zonder het ander. Neem nu van die 18+ programma’s die ’s avonds laat op de buis komen. Hele knappe meiden hoor, maar als jij het onderstaande nummer niet belt, is hun bestaan van korte duur. Waarom dergelijke programma’s dus nog steeds bestaan, hoef ik dus niet uit te leggen geloof ik.

Dan nu nummer twee, Symbolische content relaties. Bij de symbolische content relatie gaat het om het gevoel en de beleving die je ergens bij hebt. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete tijdschrift. Waarschijnlijk hebben ze ook hun eigen website, en misschien kan je ze tegenwoordig zelfs volgen op Facebook en Twitter. Je kan op die manier het tijdschrift interactiever beleven, waardoor je gevoelswaarde groeit. Dat is een keus, maar het hoeft niet. Want het tijdschrift op zich verteld zijn eigen verhaal.

Last but not least heb ik nog de term Iconische content relaties voor jullie in de aanbieding! Iconisch moet je denken aan vergelijkend. Wat voor een verhaal er ook via verschillende media verteld wordt, het blijft inhoudelijk hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de Telegraaf. Wanneer je veel thuis bent zal het waarschijnlijk zo zijn dat die verrekte krant elke morgen op je deurmat valt. Wanneer je een druk en bezet leven hebt, is het misschien handiger om even tussen de bedrijven door op je telefoon of laptop diezelfde krant te bekijken. Je zult dezelfde artikelen lezen, maar op een andere manier.

Al zin in de volgende blog? Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s