contentrelaties en uuh, wat?

Standaard

hallo iedereen! dit is alweer de tweede blog, wat een feest, wat een feest! in deze blog ga ik het hebben over welke contentrelatie bij welke crossmediale conceptvorm hoort, en ga ik voorbeelden geven van drie contentrelaties.

als eerste ga ik julie vertellen wat contentrelaties nou eigenlijk inhouden. bij contentrelaties gaat het eigenlijk over hoe de inhoud van verschillende soorten media een verband met elkaar hebben.

welke soorten contentrelaties hebben we?

• Iconisch;
• Indexicaal;
• Symbolisch.
een iconische content relatie is dat het gene wat verkocht word hetzelfde is kwa inhoud maar dat het op verschillende manieren word getoond of verkocht, neem hierbij als voorbeeld flesjes water in een supermarkt, er zijn veel verschillende soorten merken water zoals chauffontaine, spa etc maar in elk flesje zit water dus de inhoud is eigenlijk hetzelfde. een iconische content relatie hoor bij multimediaal.
bij  indexicale contentrelatie is het een relatie die van het een naar het ander wijst. een voorbeeld hiervoor is  bijvoorbeeld 24 kitchen, je kan op het programma kijken hoe het gerecht word gemaakt alleen als je het vergeten bent of je wilt het gerecht zelf maken dan zeggen ze meestal dat je het recept op internet kan vinden op de website van 24 kitchen dus dat vult het programma aan. dus dit is crossmediaal.

En dan als laatste is er nog de symbolische relatie, dit hoort bij de transmediale conceptvorm. Hierbij neem ik de ninjaturtles als voorbeeld . Er zijn stripboeken van, tv-series, films, maar naast al dat is er ook een spel van,  je hebt dus een ander medium niet nodig om het andere te begrijpen. je speelt dus het spel of je kijkt de serie en je weet gelijk waar het over gaat.

nou het koste bloed zweet en tranen om het te schrijven!

ik hoop dat jullie er een beetje wijzer van zijn geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s