Invloed van Social media

Standaard

De derde blog post alweer. Ik ga het hebben over marketingcommunicatie. Waar gaat marketingcommunicatie nou over? Marketingcommunicatie gaat over hoe er gecommuniceerd word van de organisaties met de markt. De oorsprong van crossmedia ligt in de marketing communicatie. Maar wat is de invloed van social media op marketing communicatie? Maar wat is Social media? Social media is een grote verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Denk bij Social media aan Facebook, Twitter en nog veel meer!

Nou weten we wel wat de begrippen betekenen maar wat is nou echt de invloed van social media op marketingcommunicatie?

Vandaag de dag gaat reclame via TV, social media en nog veel meer. Maar vroeger ging dat gewoon van mond-tot-mond. Iedereen wilt zijn mening delen over iets of iemand. Vroeger ging dat gewoon via face-to-face. Maar tegenwoordig gaat dit allemaal via social media. Maar wat vind ik daar nou van? Social media heeft vele voordelen maar ook echt nadelen. De voordelen zijn dat je zo makkelijk kan communiceren met elkaar. Je kan ook heel makkelijk communiceren als je aan de andere kant van de wereld zit. Ook wordt er nieuws verspreid wat daardoor iedereen heel snel weet. Wat een voordeel is, is dat met vreselijke incidenten zoals MH17 mensen steun kunnen betuigen. En de slachtoffers kunnen helpen. Maar ook kunnen bedrijven de consument mee laten helpen denken over belangrijke zaken. Een van die belangrijke zaken kunnen zijn productontwikkeling. Zo heeft Lays de klant smaken laten verzinnen. Zo kan een bedrijf dus invloed hebben in de markt. Een nadeel kan zijn internet pesten. Maar toch als ik mag kiezen kies ik ervoor dat social media heel handig is. Het heeft meer voordelen dan nadelen.

Social media is dus perfect voor marketing communicatie! Je kan snel mensen bereiken als bedrijf en invloed hebben op de consument. En je kan heel gemakkelijk praten met mensen. Ook mensen die uit Australië bijvoorbeeld komen!

Hoe denk jij over social media?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s