Wie ben ik?

Standaard

Ja ja jongens en meisjes we zijn alweer aangekomen bij het tweede blog, wat gaat de tijd toch snel wanneer je het leukt hebt. Vandaag spelen wij met elkaar het wel bekende spelletje ‘ Wie ben ik? ‘ uiteraard moeten we er wel wat wijzer van worden! En daarom nemen de volgende onderdelen deel: cross mediaal, iconische content relatie, trans mediaal, indexicale content relatie, multimediaal en de symbolische content relatie.

Nee, niet afschrikken nu, het gaat hartstikke leuk worden!

Laten we voor de afwisseling eens beginnen bij de moeilijkste term, de indexicale content relatie. Indexicaal betekent ook wel verwijzend. Een indexicale content relatie is dus wanneer er een programma op tv is waarbij de kijker moet telefoneren om deel te kunnen nemen aan het programma. Zonder de beller heeft de tv zender geen programma. En? Wie ben ik? Ja, goedzo! De indexicale content relatie is gelijk aan crossmedia!

Op naar de volgende, dat was een eitje. We gaan het nu hebben over de symbolische content relatie. Bij de symbolische content relatie hebben we het ook wel over gevoel en de beleving. Wanneer je een onwijs toffe film hebt bekeken en het blijkt dat daar ook nog een games van zijn, posters, verschillende boekdelen en misschien zelfs wel een site waar je de film verder kan spelen in vorm van een game hebben we het over een symbolische content relatie. Deze verhalen vervolgt op de film komen niet precies overeen met de film, wel hebben zij de zelfde verhaallijn en zijn het wellicht de personages die een eigen boek hebben geschreven over de rest van de beleving. En? Gaan ze daar weer, die enorme kerkklokken in je hoofd? Je zit weer helemaal goed, we hebben het hier inderdaad over transmedia!

En daar zijn we dan alweer, aangekomen bij de laatste ‘ Wie ben ik ?’ -kaart. We gaan het hebben over de iconische content relatie. Iconisch staat ook wel gelijk aan vergelijkend. We hebben het hier dus over een verhaallijn die op een website, als in een boek, als in een tijdschrift niets verandert qua inhoud. Wie oh wie ben ik ? Precies, een iconische content relatie is ook wel multimedia!

Dit was hem alweer, blog twee. Niet getreurd, ik ben snel terug met een nieuw prachtig interessant verhaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s