Blogpost 3 (Opdracht les 3.1)

Standaard

Ping! Een blogpost over marketing.

Hier volgt een betoog over de invloed en het ontstaan van social media op de marketing communicatie.

Om het gemakkelijker te maken te begrijpen waar ik het over heb zal ik in het kort uitleggen wat het begrip marketing communicatie inhoud.

 

Marketing communicatie iss de communicatie met de doelgroepen (klanten) om kennis , houding en gedrag te beïnvloeden ten gunste van de marketing strategie.

 

Wat toch wel behoort tot één van de meest bekende marketing modellen zijn: Product, Plaats, Prijs en Promotie. Ookwel de vier P’s genoemd.

 

Mijn stelling is dat de media, de producent, niet langer als enige inspraak heeft wat betreft de marketing en dat juist consumenten steeds meer voor het zeggen hebben. Dit zou komen door het ontstaan van social media en de daarmee grote invloed op de marketing communicatie.

 

Ten eerste door de komst van social media begint een periode van ‘delen’. Steeds meer ”gewone” mensen vertellen hun verhaal en dit werd ook steeds meer gewaardeerd. De nog voorheen onbekende burgers kunnen een profiel aanmaken en aan groot publiek over zichzelf vertellen.

 

Ten tweede merkten bedrijven dit op en ontdekten vervolgens dat ze niet langer zelf erachter hoefden te komen wat de consument wil: ze konden het simpelweg aan de individuelen vragen via een webforum. Dit zorgde ervoor dat consumenten langzaam de producten konden sturen.

 

Al met al is het duidelijk dat de social media een grote invloed heeft op de marketing communicatie omdat de producenten de mening van de consumenten waarderen en goed kunnen gebruiken. Er wordt goed geluisterd naar elkaar en dat zorgt ervoor dat producten steeds efficiënter op de markt gebracht worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s