Social Media. Is het dan toch ergens goed voor?

Standaard

Iedereen weet hoe het internet werkt en iedereen kent verschillende Social Media zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Instagram. Op deze Social Media kan je klakkeloos je gedachten vertellen en iedereen kan erop reageren. Aan de ene kant lijkt het best nutteloos want waarom zou iedereen willen weten wat jij denkt? Maar sinds de komst van Social Media is het voor bedrijven en consumenten veel makkelijker geworden om met elkaar te communiceren en ik ga aan je uitleggen waarom.

Vroeger toen web 1.0 werd geintroduceerd werd er veel gebruik gemaakt van one-to-many communicatie. Dit houdt in dat één(one) zender een bericht verstuurd naar meerdere(many) ontvangers, maar de ontvangers kunnen hier niet op reageren. Daarna werd web 2.0 geintroduceerd en werd many-to-many communicatie mogelijk gemaakt. Many-to-many betekend dat de zender en de ontvanger kunnen communiceren met elkaar en hierin speelt Social Media een belangrijke rol.

Door de komst van Social Media kan de consument zijn of haar mening over een product delen met de wereld en is het makkelijker geworden om contact op te nemen met het bedrijf. Voor een bedrijf is het handig om te weten of hun product in de smaak valt bij de consument, maar voor de consument zelf is het ook handig om te weten of het product bij andere consumenten in de smaak valt. Dit kan toch de doorslag geven om een bepaald product wel of juist niet te kopen. Bedrijven zijn hier bewust van en door het gebruik van Social Media kunnen ze dus veel feedback over hun producten krijgen en kunnen ze hun producten verbeteren. Maar de consument kan op deze manier ook meer betrokken worden bij het bedrijf. Hierbij kan je denken aan verschillende win acties die worden gehouden op verschillende Social Media maar ook klachten kunnen sneller worden behandeld.

Ik vind dat Social Media vele voordelen heeft, maar natuurlijk zijn er ook nadelen. Want dat berichtje dat je plaatst kan iedereen zien en in veel gevallen kunnen mensen ook anoniem berichten plaatsen en anoniem negatieve commentaar geven over een product. Maar desondanks vind ik de komst van Social Media geweldig en is het een prachtige uitvinding. Nou ben ik heel erg benieuwd naar wat jij van Social Media vind. Heeft het in jou ogen meer voordelen of meer nadelen?

Bedankt voor het lezen van mijn derde blog en tot de volgende keer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s