trends hypes en rages blog4

Standaard

Dag luitjes,

Het houdt niet op.. niet van-zelf. NEE want hier is blogpost 4 alweer, whoeeh. oké. Deze blog zal gaan over trends, hypes en rages. Poeh wat lijken die woorden op elkaar maar wat onderscheidt ze? Een trend duurt een lange tijd en gaat bijna niet meer weg. Een hype daarentegen blijft een tijdje heel hot maar zal daarna ook op de achtergrond vervagen. En een rage dat is echt van korte duur, it comes and it goes.

Welke trends vind ik nou eigenlijk boeiend? Ik vind het merk Apple in het algemeen een mooie trend. De technologische apparaten geven een soort status als je dat bij je draagt. van iPod tot iMac het maakt niet uit. In ieder wereld deel is iedereen er verschrikkelijk hyped over wanneer er iets nieuws van Apple uitkomt en willen veel mensen de eerste zijn met die specifieke gadgets.

Wat ik een boeiende hype vind is dat zoveel mensen ineens into hun ”healthy” voeding zijn en ”bewuster” leven. Je ziet het op de apps instagram heel veel. Facebook en blogs zijn ook erg populair voor het stimuleren van een healthylifestyle. Mensen zijn ontzettend bezig met biologische producten, superfoods, natuurlijke suikers etc. Deze hype vond eerder in de jaren 80 ook al plaats en toen werden ook al de pilates en fitness videos super hot en werden verkocht als warme broodjes. Al vind ik deze hype waanzinnig in deze tijd omdat er zoveel mensen ongezond leven en aan overgewicht lijden, denk ik toch dat dit net als in de jaren 80 maar voor een bepaald aantal jaren zal zijn. Daarna is deze hype uit en is er weer iets anders. Dankzij deze hype zijn mensen wel bewuster geworden van hun levensstijl van voorgaande jaren en dat zullen ze zeker wel meenemen. Vandaar dat ik erbij blijf dat dit geweldige hypes zijn.

Als laatst hebben we nog de rage dat maar even duurt. Een voorbeeld daarvan neem ik ”planking”. Jullie kennen het wel op je buik gaan liggen als een plank op een object en dan een foto ervan maken. Het was even enorm stoer, leuk en lachen. Nu praat niemand er meer over. Maakt er geen foto meer van en doet er niets meer mee alsof het nooit heeft bestaan. Dat is maar beter ook vinden jullie ook niet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s