Blogpost 3: marketingcommunicatie

Standaard

marketingcommunicatie

Marketingcommunicatie gaat over de communicatie van organisaties op de markt. De term crossmedia vindt haar oorsprong in de marketing communicatie. Maar afgelopen jaren is er veel veranderd, er is namelijk Social media bijgekomen. Tegenwoordig is Social Media niet meer weg te denken uit de wereld en de Marketingcommunicatie. Wat is de invloed van het ontstaan van social media?

 

De 4 P’s van de marketingmix zijn een belangrijk onderdeel van de marketing communicatie. De 4 p’s staan voor prijs, product, plaats en promotie. Maar er is tegenwoordig nog een extra P bij gekomen: personeel. Tegenwoordig worden de 4 P’s ook wel de 4 C’s genoemd: Customer solution, Convenience, Cost to consumer en Communication. Dit omdat er bij deze begrippen de consument er veel meer bij betrokken wordt.

Er wordt wel eens geklaagd dat social media media een negatief effect zou hebben op onze samenleving maar dus ook marketing communicatie. Sommige bedrijven willen zich niet aan social media toegeven, en anderen willen liever dat de klant op de koffie blijft komen in plaats van contact via de mail.

Ik vind juist dat social media een positief effect heeft op de marketingcommunicatie. Ten eerste omdat er een nieuwe manier van communiceren is ontstaan. De Consument kan terug praten.Er is geen sprake van one-to-many communicatie maar one-to-one wat veel persoonlijker en fijner is voor de consument.

Overigens zijn er verschillende online helpdesks van bedrijven aanwezig op twitter en facebook. Mensen durven veel sneller hun mening te geven op social media, en er worden dus ook makkelijker klachten ingediend. Bedrijven kunnen op deze manier er voor zorgen dat hun bedrijf blijft innoveren.

Ik ben dus van mening dat social media een grote invloed heeft op de marketingcommunicatie. Contact tussen consument en verkoper loopt veel soepeler dan voorheen. Voor veel bedrijven is dit positief en geeft social media meer en nieuwe mogelijkheden dan voorheen.

Kim Willemstein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s