Contentrelaties

Standaard

Hier gaat het over drie verschillende contentrelaties, iconische, indexicale en symbolische. Iconische relaties zijn relaties waarbij over verschillende kanalen content wordt verspreidt waarin grote gelijkenissen zitten. Indexicale relaties zijn relaties die verwijzen naar iets of iemand en symbolische relaties zijn combinaties van verschillende media die iets toevoegen aan een totaalbeleving.

Iconische relaties kunnen gekoppeld worden aan het multimediale concept, het gaat hier om de grote gelijkenissen in de verspreiding van content over verschillende kanalen. Een voorbeeld hiervan is NU.nl, ze gebruiken een website, social media en een eigen applicatie om het nieuws te verspreiden.

Indexicale relaties kunnen gekoppeld worden aan het crossmediale concept, in dit concept worden verschillende mediakanalen gebruikt die vaak naar elkaar verwijzen. In het eerdere voorbeeld van de Large Popmerchandising komt het voor dat de catalogus verwijst naar de de website en andersom. Ook de stickers en het promotiemateriaal verwijzen weer naar de website en de mogelijkheid om de catalogus aan te vragen.

Symbolische relaties kun je koppelen aan het transmediale concept, hier gaat het er om dat de afzonderlijke content per medium een eigen waarde heeft. In het voorbeeld van de X-Men filmserie heeft de filmserie een andere waarde of gevoel dan de stripboeken of de tekenfilmserie. De filmreeks heeft op dit moment het grooste bereik, iedereen weet van de films en heeft er minimaal een of twee wel gezien, terwijl de stripboeken veel minder bekend zijn bij het publiek. Toch verwijst de film naar de originele stripboeken van Marvel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s