Trends…

Standaard

En daar ben ik weer hoor, lekker lullen over schoolgerelateerde dingen, dat wil iedereen lezen. Dus nu ga ik het hebben over trends. Wat is er nu trendy? Wat is iets van nu?

Ik zie een trend ontwikkelen in de muziek en erg vrolijk word ik er niet van. Het gaat hier om artiesten die negatieve aandacht goed vinden en daarmee rijk worden en veel aandacht krijgen. Het gaat hier ook om artiesten die muzikaal weinig in huis hebben en d.m.v. schokkende beelden of veel naakt wederom beroemd worden en bakken geld verdienen. Wacht, waarom doe ik dit nog niet?

Een goed voorbeeld van negatieve aandacht was Rebecca Black met haar ‘nummer’ Friday. De video op Youtube was honderden miljoenen keren bekeken en is viral geworden omdat het zo erbarmelijk was. Het doodknijpen van een kat en daar auto-tune overheen zou een fijner geluid hebben. Nog een voorbeeld is onze vriendelijke vriend Justin Bieber die door een groot publiek gehaat wordt en daardoor groot is geworden. Zijn slappe aftreksels volgde al snel, een Belgische, Duitse en Turkse versie kwamen op naast een groep van 5 van deze kwallen genaamd One Direction.

Dan zijn er nog de artiesten die graag de aandacht willen door ‘schokkende’ dingen te doen. Lady Gaga is een paar jaar terug begonnen met het maken van verkleedfeestjes met computer gegenereerde muziek en stemmen er onder. Christina Aguilera deed ook nog een poging een soortgelijke video als gaga te maken, maar dat is inmiddels allemaal doodgebloed. Het was weer eens tijd voor een nieuwe gekke video. Daar kwam de volgende kandidaat die precies die wens vervulde, een zo mogelijk nóg gekkere video, met nog meer bloot, verwijzingen naar drugs en seks en vooral allerlei willekeurige voorwerpen en omgevingen in de videoclip. Miley Cyrus, de ooit zo brave meid heeft d’r haar afgeschoren en een pilletje teveel geslikt, te gek! Na een paar videos echter hadden we dat ook weer gezien. Niki Minaj was aan de beurt, haar gekke videos waren weer interessant omdat haar ontzettend grote (nep) bilpartij samen met die van andere vrouwen alsmaar overdreven in beeld geschud moesten worden. Heel recent kon Jennifer Lopez, 40 jaar, moeder van twee kinderen het niet laten om ook weer de aandacht op zich te vestigen. Ze heeft samen met Iggy Azalea een nieuw  nummer ‘Booty’. Naast dat de titel weinig aan de verbeelding overlaat en de muziek niet om aan te horen is met 3 regels tekst, is hij meer dan 30 miljoen keer bekeken en weer de volgende hit.

Er zijn nog talloze voorbeelden van deze trends in de muziek waar ik me niet eens in wil verdiepen. Ik vind het jammer om te zien dat het grootste deel van de mensen zich niet meer interesseren in echte muzikanten. Mensen die instrumenten beheersen of daadwerkelijk kunnen zingen. De radio staat aan of de zoveelste viral wordt de hemel in geprezen. Binnenkort mogen we genieten van The Voice seizoen 26 waarin Joke de Vries uit Groningen weer een cd mag opnemen en onder de Nederlanders wordt beschouwd als talentvol. Trends, heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s