Weet je nog die verschrikkelijk lelijke CROCS?! Was dat nou een trend, een hype of een rage?

Standaard

Lego, crocs en flippo’s. Wie kent deze producten nou niet? Vandaag ga ik deze drie producten gebruiken om uit te leggen wat trends, hypes en rages zijn!

Trends
Een trend is iets van lange duur. Iets wat voor een lange tijd erg populair is. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld Lego. Lego is al een aantal jaren erg populair. Maar naast Lego kan je bijvoorbeeld ook denken aan Barbie. Vroeger toen wij nog klein waren speelde we allemaal met Lego en Barbies. Nu zijn wij inmiddels opgegroeid en kijken wij niet meer om naar deze producten. Maar de jeugd van vandaag speelt er nog steeds mee!

Hypes
Een hype is iets wat tijdelijk populair is. Hierbij kan je denken aan die verschrikkelijk lelijke Crocs. Die plastic felgekleurde schoenen. Of zoals ik ze liever noem de boeren klompen 2.0. In de zomer van 2008 begon iedereen spontaan deze felgekleurde horror schoenen te dragen. Ze waren niet te missen! En nu? Nu zie je ze nergens meer. Ja, af en toe loopt er nog een verdwaalde huisvrouw met drie boodschappen tassen vol met eten over straat die deze afschuwelijke schoenen draagt. Maar verder is deze hype gelukkig uitgestorven.

Rages
Een rage is iets wat je doet of verzameld en van korte duur is. Over de jaren heen zijn er heel erg veel verschillende rages geweest. Je kan hierbij denken aan knikkers, flippo’s en de honderden verschillende Diddl blaadjes die je vroeger waarschijnlijk wel hebt verzameld.

En dan nu het Lomen. Is dit dan de rage van 2014? Overal in de winkel kan je loombandjes halen en er vervolgens bijvoorbeeld armbandjes mee maken. Iedereen doet het. Jong en oud. Maar waar valt het lomen nou eigenlijk onder? Ik denk dat het lomen bij een rage blijft en over een tijdje niet meer populair is onder de bevolking. En wat denk jij? Zijn de loombandjes een trend, een hype of een rage?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s