Blogpost 5 (Opdracht les 4.1)

Standaard

Hallo, er zijn vijf speerpunten betreft crossmedia.

Deze vijf speerpunten zijn: storytelling, mediumspecifiteit, usability, relevantie en cocreatie.  Deze vijf elementen spelen een belangrijke rol bij concepting. ‘Concepting’ is volgens communicatiedeskundige Rijkenberg het proces van het zoeken naar een gemeenschappelijk gedachtengoed tot het vaststellen en uitdragen daarvan. In deze blogpost zal ik er één van behandelen namelijk storytelling.

Nu is de vraag: in welk reclame komt er storytelling voor?

Storytelling wordt steeds meer in reclames gebruikt. Ik ga een voorbeeld van een reclame geven waar een verhaal in wordt verteld.  Ik behandel dan de volgende drie punten:

1. Waar gaat het verhaal over?

2. Welke karakters komen in het verhaal voor?

3. Komen er andere zaken voor dan mensen die een belangrijke rol spelen. Wat is de rol?

Als voorbeeld van een reclame waar in enige mate storytelling een rol in speelt is de reclame van de Skechers Go Run 2 hardloopschoenen.

De reclame kun je hieronder bekijken.

Deze reclame begint met een gazelle en een mannelijke stem die vertelt wat er gaande is, zoals dat ook welleens te zien is in een vergelijkbaar programma op National Geographic. Vervolgens ligt gevaar op de loer, een luipaard sprint de gazelle achterna met als doel het dier op te eten. Dit verandert als een jonge man het luipaard inhaalt doordat hij super hardloopschoenen draagt. De man weet het luipaard te verslaan waardoor de gazelle gelukkig nog leeft. De man is natuurlijk de held van de reclame en dat allemaal door die vette Skecher Go Run 2 hardloopschoenen die hem zo snel maakte.

De karakters die dus in dit verhaal voorkomen zijn de gazelle, het luipaard en de man met de Sketchers Go Run 2 hardloopschoenen.

Wat wellicht een grote rol in de reclame speelt is het luipaard omdat men dat in het algemeen met snelheid beschouwen waardoor dit een goed item is om in een reclame te gebruiken als je als producent de boodschap over wil brengen dat men deze hardloopschoenen moeten kopen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s