Er was eens…

Standaard

We gaan alweer van start met de vijfde blog. Waar gaat het dan deze keer over? Vandaag ga ik het hebben over storytelling. Wat houdt dit in? Storytelling is eigenlijk precies zoals de vertaling, het vertellen van een verhaal. Storytelling is in boeken, films en nog veel meer. Een belangrijke ervan is reclame. Dit had je misschien niet verwacht maar door reclame kunnen wij allemaal communiceren. Ze gebruiken reclame om zich zelf te laten zien. Dit doen ze in vele campagnes. Dit klinkt misschien allemaal een beetje vaag maar ik heb straks een filmpje met een voorbeeld. Het doel van reclame is, is dat jij het product gaat kopen. Of in ieder geval gaat het erom dat je bekend word met het product. Een voorbeeld hiervan is Nike. Er bestaan veel reclames van Nike. Je ziet mensen lopen met sneakers. Als jij dan een keer gaat kijken naar sneakers denk je oh ja de reclame van Nike! Nike heeft vaak goede reclames. Maar hoe maak je nou een goede reclame?

Laten we het even bij Nike houden. In de reclame zie je verschillende mensen, beroemd en niet beroemd. In de reclame gaat het over just do it. Ze willen bereiken dat je met Nike schoenen alles aan kan. Ze laten zien dat zelfs met die schoenen alles aankan. Ik vind dit een hele goede reclame omdat ik persoonlijk door de reclame wel wil gaan kijken wat voor schoenen zij allemaal hebben. En door de reclame heb ik zin om te sporten en echt een doel te stellen. Om door te gaan tot ik echt iets behaal. En dit is dan ook het verhaal van de Nike reclame. Blijf door gaan want je komt er wel. Je ziet verschillende topsporters eerst veel trainen en daarna echt succes behalen. In deze reclame is storytelling dus erg belangrijk. Ik vind dit een goede reclame omdat de boodschap echt duidelijk is.

Hier als laatste is dan de Nike Just Do it reclame. Zodat jullie zelf kunnen kijken en een mening kunnen vormen! En ook zelf kunnen zien dat dit een goed voorbeeld is van storytelling!

See you next time!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s