Storytelling

Standaard

Zoals je al in de titel kon lezen wil ik het vandaag hebben over storytelling. Storytelling is ontzettend belangrijk en we doen het al eeuwen om een punt over te brengen. Want door storytelling blijven dingen beter hangen omdat je er dan een beeld bij hebt dat je onthoud.

Wij gebruiken storytelling veel en gebeurd op bijna alle vormen van media. Je vind het dus niet alleen in boeken maar ook bijvoorbeeld in reclame. Juist in reclame omdat als een reclame een grappig verhaal heeft het heel lang blijft hangen. Dat heb ik met de reclames van Centraal Beheer Achmea, oftewel Even Apeldoorn Bellen.

Misschien kan je je die reclame nog herinneren, hij is al redelijk oud. 7 jaar of ouder maar bij mij is hij altijd blijven hangen. Het begint met twee buitenlandse vrouwen die een groot huis schoonmaken. Ze gaan naar binnen via de achterdeur en zien de rotzooi en praten over hoe vreselijk die jongens zijn en hoe hard ze wel niet hebben gefeest om zoveel troep te maken. Ze ruimen alles op en vegen alle vlekken weg en werken naar de voorkant van het huis toe, totdat ze de voordeur opendoen om naar buiten te gaan omdat het heel huis schoon is. Als ze de deur open is zien ze politie staan en een lint met “niet betreden politie” erop. De vrouwen kijken geshockeerd en de tekst “Even Apeldoorn bellen.” komt in beeld.

Deze reclame is bij mij blijven hangen omdat ik het een grappig verhaal vond en het is ook heel duidelijk dat deze reclame voor een verzekeringsmaatschappij is omdat ze duidelijk een verzekering nodig hebben voor wat er net is gebeurd.

Centraal Beheer Achmea heeft altijd van dit soort geniale reclames gehad en heel veel van hun reclames zijn altijd bij mij blijven hangen omdat het verhaal erachter altijd wel een grappige en unieke twist had. Mensen in ondenkbare situaties dus.

Zo zie je maar hoe belangrijk storytelling eigenlijk is en hoe het invloed heeft op hoe je iets bekijkt. Want na 7 jaar zit die reclame nog steeds in mijn hoofd, dat is niet mis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s