Trends, hypes en rages

Standaard

Het is ontstaan in het verleden, het is zichtbaar in het heden en heeft invloed op de toekomst. Rara waar gaat dit raadsel over? Wie weet het antwoord? Niemand? Oke dan verklap ik het wel, omdat je zo aandringt. Dit is de definitie van een trend. Een trend heeft altijd impact op de samenleving.

Technolisering is echt iets van nu en je ontkomt er niet aan. Het is ontstaan in het verleden… We zijn er nog steeds volop mee bezig en er zijn plannen om het nog verder te ontwikkelen in de toekomst. Dit is dus een echte trend. Een aantal jaren geleden hadden wij nog niet durven dromen van een tablet of een smartphone. Maar dat is nu allemaal toch weer anders, nu dromen we van andere technologische snufjes die ons leven makkelijker zouden maken.

Het is kortstondig en intensief, je ontkomt er niet aan : een hype. Als je niet weet wat loomen is dan heb je waarschijnlijk onder een brug gewoond. Het zijn die elastieken bandjes waar je allerlei dingen mee kan “loomen” armbandjes, figuurtjes voor aan je sleutel en many more. Dit valt dus allemaal onder de categorie hype. Het was van korte duur maar je kon er niet aan ontkomen want het werd echt overal verkocht.

Als kind kennen wij allemaal die onzekerheid wel om er niet bij te horen. Daarom gaan we die boerderijdieren van de Albert Heijn toch maar sparen. Je wilt toch niet die ruil dag met je vrienden missen? Heb jij de koe al? Ik niet maar ik wil hem wel ruilen met je voor de tractor! Er heerst een schaarste want op=op. Papa en mama moeten maar veel boodschappen doen bij de AH! Je wilt niet dat je een aantal beestjes mis loopt toch? Dit noemen we een rage.

Een trend rage of hype, kan jij ze herkennen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s