Social Media in de Marketingcommunicatie

Standaard

Beetje laat, maar ik wilde deze blogpost over Marketingcommunicatie tóch met jullie delen!

Wat is er nou het belangrijkste van een goed product dat jij hebt voor je klanten? Dat is natuurlijk de bekendheid! De kopers/gebruikers moeten weten dat het product bestaat. Naast de bekendheid is natuurlijk ook het USP belangrijk (Unique Selling Point). Dat houdt simpelweg in wáárom jou product gekocht moet worden en wat de meerwaarde is voor de koper

Zo nu heb je je klanten geïnformeerd over je product maar wat nu? Nou, je gaat er voor zorgen dat je klanten bij je blijven en niet later naar de concurrent overstappen, dat noemen we merktrouw. Dat kan je bijvoorbeeld doen door middel van leuke actie waar je een prijs kan winnen. Je gaat dan de interactie met je klant aan. De klant krijgt dan het gevoel dat ze ook daadwerkelijk gezien worden en dan kom je als bedrijf zijnde persoonlijker over op je klanten.

Een voordeel is van social media in de marketing is natuurlijk dat héél veel mensen er gebruik van maken. Je kan dus met bijvoorbeeld één post op Facebook al ontzetten veel mensen bereiken. Daarbij komt ook kijken dat je social media gratis kan gebruiken. Als persoon A je post liked dan komt je post ook terecht op de tijdlijn van persoon B. Die ziet dan namelijk dat persoon A iets leuk vindt op Facebook. Zo kan je simpel weg een heel groot en breed publiek trekken.

Dit was een voorbeeld van Marketing op Facebook. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden van social media in de marketing. Denk daarbij aan Twitter, Instagram of misschien wel Linkedin. Iedere social media heeft zijn eigen kenmerken en sterke en zwakke punten. Je kiest een social media uit afhankelijk van je product, je verhaal en het doel.

Zo dit was een blogpost over Social Media in de Marketingcommunicatie. Mocht je aanvullingen, tips, tops hebben dan hoor ik die natuurlijk graag!

Greetzzz,

Friso Keuning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s