Verhaaltje vertellen?

Standaard

Hatsekidee! Weer een blogpost, deze zal gaan over storytelling. Vandaag gaan we het hebben over één van de 5 speerpunten binnen crossmedia, namelijk storytelling! En voor degene die dan benieuwd zijn naar de andere 4 speerpunten van crossmedia, ze staan hieronder:

  • Mediumspecificiteit
  • Usability
  • Relevantie
  • Co-creatie

Storytelling is betekent eigenlijk gewoon letterlijk verhalen vertellen. Wij mensen vertellen al eeuwen lang verhalen, we vertellen verhalen omdat we andere willen vermaken of omdat we een bepaalde boodschap met een doel willen overbrengen. In de vorm van een verhaaltje dat je interessant of misschien wel ontroerend vindt blijft de boodschap beter hangen.

Een voorbeeld van storytelling is bijvoorbeeld dat reclame spotje van AXE. AXE is dat ene deodorant merk waardoor ineens alle vrouwen je über sexy vinden. Ze versterken dat verhaal door een man die totaal niet aan het schoonheidsbeeld voldoet op een strand neer te zetten. Die gozer spuit dan die hele AXE-bus leeg en ineens staat het hele strand vol met vrouwen. Maar omdat de AXE-bus leeg is en hij niet meer zichzelf ”sexy” kan maken verdwijnen zo ook weer.

Dus door middel van een verhaal te vertellen wil AXE een bepaald gevoel creëren bij hun klanten. Ze proberen ze iets te laten geloven. En dan weet iedereen natuurlijk ook wel dat als je die deo opspuit en niet ineens allemaal mooie vrouwen komen aanzetten (is bij mij trouwens wel zo).

Ik vind dit een heel vaag begrip, graag zou ik van iemand vernemen of ik het begrip storytelling goed heb begrepen of juist helemaal niet. Bij voorbaat dank!

Super doei!

Friso Keuning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s