Facebook

Standaard

Facebook is erg makkelijk te gebruiken. Je kunt gewoon op je internet browser op Facebook gaan maar voor de smartphone gebruikers onder ons hebben ze een gebruiksvriendelijke manier namelijk: de app. Gebruiksvriendelijkheid ook wel Usability is een van de vijf speerpunten van crossmedia.

Usability is een belangrijk aspect in een crossmediaal concept. Je kunt de doelgroep al wel gekozen hebben en een concept hebben bedacht. Maar wil je echt een succesvol concept moet het ook gebruiksvriendelijk zijn. Er moet met een aantal dingen rekening gehouden worden.

Gebruiksomgeving

Effectiviteit

Efficiëntie

Naar tevredenheid

Klantvriendelijkheid

Usability maakt ook een band met de consument. Het product blijft hangen omdat het zo makkelijk is om te gebruiken.

Facebook, we kennen het allemaal wel. Het is die website waar je informatie over jezelf neerzet en je vrienden kan toevoegen en zo met elkaar in contact kan blijven. Je upload een foto van jezelf zodat iedereen kan zien dat jij het bent. Je deelt je levensgebeurtenissen etc. Maar ook geeft facebook de mogelijkheid aan bedrijven om daar reclame te maken. De link tussen facebook en de reclame van de bedrijven is erg gebruiksvriendelijk want je drukt op de link en je bent er. Er is niks ingewikkelds of moeilijks aan te pas gekomen.

Facebook zelf is ook erg gebruiksvriendelijk. Als je een statusupdate wilt posten dan kan dat met gemak want het balkje om te posten staat helemaal boven aan de pagina of op de app bovenaan je tijdlijn. De knoppen zijn in een logische volgorde aan de linker zijkant van de pagina en aan de rechterkant heb je de mogelijkheid om met je vrienden te chatten. Op de app is het zo dat je aan de onderkant een balk hebt en zo ook overal achter kan komen of je sleept met je vinger horizontaal over de pagina en dan heb je ook weer een rij met knoppen.

Ik denk dat facebook zo populair is mede dankzij hun gebruiksvriendelijkheid. Wat denk jij?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s