Storytelling

Standaard

Storytelling speelt een belangrijk aspect in het overbrengen van een verhaal. Je kent het wel, een boek waar je hélemaal in zit en dat je perse uit wilt lezen. Dat is nu een kwestie van goede storytelling.

Storytelling kan op twee manieren gebracht worden, namelijk impliciete storytelling en expliciete storytelling. Bij expliciete storytelling wordt er gebruik gemaakt van beeld en geluid om een verhaal te vertellen en bij expliciete storytelling van een menselijke factor. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een menselijke stem die het verhaal voorleest. Dit verhoogt de beleving van het verhaal.

Ja? Ben je er nog bij? Mooi, want er komt nog een klein stukje theorie aan. Naast de twee vormen van storytelling zijn er namelijk ook nog twee verhaaltechnieken die bepalen hoe een verhaal overgebracht wordt. Dit zijn de canonieke verhaalstructuur en de narratieve complexiteit. Die eerste is de standaard structuur voor het vertellen van verhalen en streeft naar eenduidigheid. Alle elementen zijn hierin dan ook bruikbaar. De narratieve complexiteit zoekt meer de grenzen van een medium op binnen een verhaal. Een crossmediaal concept waarin de consument centraal staat en een actieve rol speelt is daar bijvoorbeeld op gebaseerd.

Veel moeilijke woorden, maar het valt best mee, toch?

Tot de volgende keer! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s